Maryla Musidłowska

Pappa al pomodoro


Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 21025

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

3 ząbki czosnku

3 puszki pomidorów bez skórki

1 l rosołu drobiowego

sól

świeżo zmielony pieprz

250 g czerstwego białego chleba bez skórki

listki bazylii

 

 

Przygotowanie:


Obierz cebulę i czosnek. Pokrój je. Połowę oliwy rozgrzej w garnku i duś na niej czosnek i cebulę aż do zeszklenia. Dodaj pokrojone pomidory i duś ok. 5 minut. Dolej bulion. Gotuj 30 minut. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i zrumień na niej pokrojony w kostkę chleb. Posiekaj listki bazylii. Napełnij zupą talerze, posyp grzankami i bazylią. Serwuj natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z granatem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.