Adam Chrząstowski

Papilot z sandacza na ostro z ziołami


Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

odsłon: 7347

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

600 g fileta z sandacza

1 łyżka soli

2 łyżki suszonej ostrej papryki

3 łyżki świeżego tymianku

2 łyżki musztardy sarepskiej

2 cytryny

2 małe cukinie

2 czerwone papryki

sól

olej

 

 

Przygotowanie:

Paprykę nasmaruj olejem i upraż w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C. Przełóż do miski i szczelnie przykryj folią, by się odparzyła skórka.
Obierz papryki i pokrój w prostokąty. Cukinię pokrój w grube paski. Sól wymieszaj z ostrą papryką i tymiankiem. Cytryny pokrój w cząstki.
Sandacza podziel na porcje. Skórę posmaruj musztardą. Na środku papieru pergaminowego ułóż na przemiennie cukinie i paprykę i posól. Na tym połóż porcję ryby (skórą do góry), na rybę wysyp warstwę mieszanki paprykowej i obłóż cząstkami cytryny.
Zawiń papiloty i wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba pieczona w pergaminie
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
Paczuszki rybne
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.