Jacek Sikora

Papaja nadziewana musem cytrynowym


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Papaja nadziewana musem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 papaja

½ kieliszka słodkiego białego wina

2 duże cytryny

szklanka cukru pudru

150 ml śmietanki kremówki

piana z 2 białek

1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach wody

 

Przygotowanie:

Wino wlać do miski, zetrzeć do niego skórkę z cytryny i dodać cukier puder. Całość wymieszać. W mikserze ubić śmietanę, w trakcie ubijania powoli i stopniowo, tak by masa nie „siadła” dolać wino z dodatkami. Masa powinna być gęsta. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Papaję przekroić na połówkę, wypestkować i wydrążyć środek zostawiając nieco miąższu. Krem przełożyć do papai i wstawić do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.