Pańska skórka

Przepis z programu
trudność: łatwe

Pańska skórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

0,5 kg cukru

250 ml wody

100 ml syropu różanego

opakowanie galaretki truskawkowej

4 białka

60 g mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki soli



Przygotowanie

Zagotuj wodę z cukrem i syropem różanym. Gotuj ją na bardzo gęsty syrop.

Białka ubij z solą. W momencie gdy już prawie będą sztywne dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszana z cukrem żelującym. Wlewaj gorący syrop cienkim strumieniem stale mieszając białka. Mieszaj do momentu na wolnych obrotach, aż masa będzie letnia. Teraz wylej ją na blachę wyłożoną pergaminem. Jak wystygnie krój ją nożem opłukanym ciepłą wodą.



© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Pieczone pierogi z kaszą i miętą w sosie jogurtowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.30)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pierogi z jagodami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi na słodko
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#aniucha

17.05.2012 13:56


iława

CYTUJ

no zobacze czy wyjdzie w co watpie miałam przepis z innej strony i wogule mi nie wyszło a miało być takie proste!

#paulina-kot

08.12.2011 00:51


w-wa

CYTUJ

zrobiłam prawdziwą :) to nic innego jak nugat, korzystajcie http://kotlet.tv/panska-skorka :)

#kinia98

06.11.2011 16:12


warszawa

CYTUJ

A czy ten przepis na panską skórke jest dobry bo nie wiem czy mam marnowac składniki czy nie...

#gosc2

06.11.2011 13:02


kalifornia

CYTUJ

wlasnie zrobilam, czekam az zastygnie, ale poki co to wogole nie przypomina panskiej skorki ani w smaku ani w wygladzie (jest taka brazowo-kremowa) :/

#gośśśśść

02.11.2011 23:17


CYTUJ

czy to w ogóle działa? ktoś sprawdził?

#phi

31.10.2011 17:22


plock

CYTUJ

rozumiem, że ten "cukier żelujący" w skaładnikach oznacza galaretke, tak?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.