Iwona  Zasuwa

Panna cotta na mleku kokosowym


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 5123

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 ml mleka kokosowego

2 płaskie łyżeczki agar agar

ksylitol do smaku

2-4 łyżki jagód – świeżych lub pasteryzowanych

 

Przygotowanie:

Mleko kokosowe połącz dokładnie z agarem i ksylitolem, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Następnie doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj 3-5 minut. Przelej do foremek odrobinę ostudzonego białego mleczka i schłodź w lodówce. Do reszty masy dodaj jagody i zmiksuj na gładko. Jagodową warstwę wylej na białą i całość pozostaw do całkowitego ścięcia.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.