Panna cotta al cafe

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Panna cotta al cafe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 l śmietany 40%

95 g cukru

3 filiżanki espresso

4 płatki żelatyny

95 g bitej śmietany

30 g startej, gorzkiej czekolady



Przygotowanie:

Podgrzej śmietanę w rondlu, wrzuć cukier, dodaj espresso. Wrzuć żelatynę do zimnej wody, aby zmiękła. Wtedy wrzuć do gorącej śmietany i wymieszaj. Przecedź do 4 naczyń i schładzaj przez 4 godziny.

Podawaj z łyżką bitej śmietany, posypane tartą czekoladą.



© 2012 Fabrizio Carro





powrót

Podobne przepisy

Pudding czekoladowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Trufle czekoladowo-marcepanowe:
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.