Bill Granger

Panierowane żeberka jagnięce


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Panierowane żeberka jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

żeberka jagnięce

oliwa

bułka tarta

cytryna

natka pietruszki

czosnek

musztarda Dijon.

 

 

Przygotowanie:


Posmarować żeberka oliwą i posypać solą i pieprzem. Rozgrzać solidnie patelnię, zrumienić mięso z obu stron. Przygotować panierkę: wymieszać posiekaną pietruszkę, rozgnieciony czosnek, skórkę otartą z cytryny, bułkę tartą, sól, pieprz i oliwę. Mięso zdjąć z patelni i posmarować dość grubą warstwą musztardy. Obtoczyć posmarowane żeberka w panierce. Ułożyć na blasze i wstawić na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut, a następnie pokroić na kawałki tak, aby pojedyncze żeberka były oddzielnie.

powrót

Podobne przepisy

Grandos nachos
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Medaliony z indyka z ananasem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gołąbki z kaszą, wątróbką i śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Gołąbki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.