Bill Granger

Panierowane żeberka jagnięce


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z jagnięciny i baraniny, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Panierowane żeberka jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

żeberka jagnięce

oliwa

bułka tarta

cytryna

natka pietruszki

czosnek

musztarda Dijon.

 

 

Przygotowanie:

Posmarować żeberka oliwą i posypać solą i pieprzem. Rozgrzać solidnie patelnię, zrumienić mięso z obu stron. Przygotować panierkę: wymieszać posiekaną pietruszkę, rozgnieciony czosnek, skórkę otartą z cytryny, bułkę tartą, sól, pieprz i oliwę. Mięso zdjąć z patelni i posmarować dość grubą warstwą musztardy. Obtoczyć posmarowane żeberka w panierce. Ułożyć na blasze i wstawić na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut, a następnie pokroić na kawałki tak, aby pojedyncze żeberka były oddzielnie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.