Bill Granger

Panierowane żeberka jagnięce


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Panierowane żeberka jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

żeberka jagnięce

oliwa

bułka tarta

cytryna

natka pietruszki

czosnek

musztarda Dijon.

 

 

Przygotowanie:


Posmarować żeberka oliwą i posypać solą i pieprzem. Rozgrzać solidnie patelnię, zrumienić mięso z obu stron. Przygotować panierkę: wymieszać posiekaną pietruszkę, rozgnieciony czosnek, skórkę otartą z cytryny, bułkę tartą, sól, pieprz i oliwę. Mięso zdjąć z patelni i posmarować dość grubą warstwą musztardy. Obtoczyć posmarowane żeberka w panierce. Ułożyć na blasze i wstawić na 25-30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut, a następnie pokroić na kawałki tak, aby pojedyncze żeberka były oddzielnie.

powrót

Podobne przepisy

Saltimbocca
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.