Antony Worrall Thompson

Panierowane żeberka jagnięce z sosem tatarskim


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka

Panierowane żeberka jagnięce z sosem tatarskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,35 kg jagnięcych żeberek

2 marchewki

2 cebule

gałązka tymianku

1 łyżka sosu Worcestershire

1 szklanka rosołu z kurczaka (ew. rosołu z kostki lub wody)

1 szklanka białego wina

sól i świeżo zmielony biały pieprz

mąka

1 łyżka musztardy typu Dijon

2 jajka

340 g tartej bułki

pęczek mięty

posiekany

olej do głębokiego smażenia

 

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia ze szczelną pokrywką. Marchewkę pokroić wzdłuż na cztery części. Cebulę pokroić na ćwiartki. Dodać do mięsa. Dodać tymianek, wlać rosół, sos Worcestershire i wino. Przyprawić solą i pieprzem, przykryć pokrywką. Piec przez 3 god

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wołowe pieczone w kawie i kakao
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Żeberka
Panierowane żeberka jagnięce
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z jagnięciny i baraniny, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.