Panierowane kotlety schabowe

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Panierowane kotlety schabowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kotlety schabowe

3 jajka

dobrze rozkłócone

filiżanka mąki

2 filiżanki pokruszonych krakersów

1 filiżanka oleju roślinnego

sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 st. Celsjusza. Przygotuj stanowisko pracy: umieść mąkę, jaja i pokruszone krakersy w 3 miskach. Posól kotlety, następnie obtaczaj w mące, potem w jajkach, na koniec w krakersach. Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż kotlety na średnim ogniu z obu stron, aż będą lekko brązowe. Rozłóż kotlety na blaszce i piecz w piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowe curry ze sri lanki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Ratatuj z jagnięciną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.