Bill Granger

Panierowane kotlety jagnięce


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Panierowane kotlety jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kotlety jagnięce

pokruszony świeży chleb

natka pietruszki

świeża kolendra

skórka otarta z cytryny

mielony kmin

sól

pieprz

jajko

mąka do obtaczania

oliwa lub olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Z pokruszonego chleba, posiekanej natki i kolendry, skórki z cytryny, kminu, soli i pieprzu przygotować panierkę. Kotleciki obtaczać najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panierce. Odłożyć na pół godziny do lodówki (nie jest to jednak konieczne). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu po 2 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać posypane posiekanym chili i udekorowane gałązkami kolendry.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.