Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

2 łyżki oleju rzepakowego

1 łyżka posiekanego czosnku

½ cebuli, pokrojonej w piórka

60 g wieprzowiny w plastrach

90 g chińskich kiełbasek w plasterkach

120 g kapusty bok choy

60 g marchwi w słupkach

30 g boczniaków w plasterkach

60 g kiełków fasoli mung

¾ l ugotowanego makaronu ryżowego

1½ łyżki sosu rybnego

2 łyżki sosu sojowego

½ łyżki oleju sezamowego

1 łyżka soku z kalamondyny

czarny pieprz (do smaku)

dymka w plasterkach (do przybrania)



Przygotowanie:

Rozgrzej tłuszcz w woku. Usmaż czosnek, cebulę, wieprzowinę, kiełbaski i warzywa. Dodaj makaron i usmaż. Wlej płyny i wodę (w razie potrzeby). Dopraw czarnym pieprzem. Przybierz dymkami.



© 2012 King Phojanakong

powrót

Podobne przepisy

Tatar
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Roladki ze schabu ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kminkowe ragout z jelenia
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
Zrazy z grzybami i ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Hamburgery
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.