Jacques Pépin

Paluszki chlebowe z serem


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Paluszki chlebowe z serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: 24 paluszki



Przygotowanie

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na blasze do pieczenia rozprowadzić równomiernie 2 łyżki dobrej oliwy. Z 180gramowego kawałka wiejskiego chleba ukroić kromki o grubości 1 cm. Przekroić wzdłuż na paluszki szerokości 1 cm. Powinniśmy uzyskać około 24 sztuk. Na natłuszczonej blasze ułożyć pojedynczą warstwę paluszków chlebowych i lekko przycisnąć. Obrócić na drugą stronę i ponownie lekko przycisnąć tak, aby były posmarowane z obu stron. W miseczce wymieszać 2 łyżki tartego parmezanu, po ½ łyżeczki papryki i kminu. Posypać paluszki. Zapiekać 12 do 14 minut, aż ładnie się zrumienią i będą chrupiące.





© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.