Ainsley Harriot

Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka fasolki canellini

puszka kukurydzy lub kukurydza skrojona z kolb opieczonych na grillu

dwa drobno posiekane ząbki czosnku

4 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 posiekane dymki (biała i zielona część)

kilka kropli tabasco do smaku

garść tartego sera (może być mozzarella lub cheddar)

łyżka majonezu

sól

pieprz do smaku

łuski kukurydzy

namoczone na co najmniej kwadrans w gorącej wodzie

żeby zmiękły (można je zastąpić kawałkiem podwójnie złożonej folii aluminiowej

 

 

Przygotowanie:


W misce rozgnieść odsączoną fasolkę. Dodać czosnek, dymkę i natkę oraz kukurydzę, wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą oraz tabasco, dodać łyżkę majonezu oraz tarty ser, wymieszać. Nałożyć nadzienie do łusek, złożyć, podwijając brzegi i obwiązać paskiem oddartym z łuski (lub zapakować nadzienie w pakieciki z folii aluminiowej). Piec 5 do 7 minut na średnio rozgrzanym grillu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.