Marieta  Marecka

Pain perdu z malinami i lodami


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Pain perdu z malinami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

chałka lub brioche

2 jaja

100 ml śmietanki kremówki

½ szklanki dobrego dżemu malinowego

szczypta soli

1 płaska łyżka cukru pudru

Lurpak Premium Miks Klasyczny

 

Do podania:

cukier puder

świeże maliny i borówki

listki tajskiej lub greckiej bazylii

miechunka

lody waniliowe

Przygotowanie:

Roztrzepać jaja ze śmietanką ze szczyptą soli, dodać cukier puder.
Kromkę chałki posmarować dżemem malinowym i przykryć drugą kromką. Tak uformowany tost obtaczyć w masie jajecznej.
Patelnię rozgrzać, dodać miks i smażyć tost z dwóch stron na złoty kolor. Podawać posypany cukrem pudrem, świeżymi malinami i borówkami, tajską bazylią, miechunką i gałką lodów waniliowych.

powrót

Podobne przepisy

Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska
Pęczki sałaty z szynką
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.