Pad see ew z wieprzowiną

Przepis z programu Ideał
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Pad see ew z wieprzowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oleju o delikatnym smaku

np. słonecznikowego

3 ząbki czosnku

zmiażdżone

150 g polędwiczki wieprzowej

pokrojonej w plastry

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 ½ łyżki sosu sojowego

1 łyżka cukru

300 g chińskiego brokułu

pokrojonego

liście i łodygi oddzielone

2 lekko rozkłócone jajka

300 g świeżego makaronu ryżowego

pokrojonego na pasma o szerokości 3 cm

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej wok na średnim/dużym ogniu. Dodaj olej, a kiedy się rozgrzeje, wrzuć czosnek. Dodaj mięso i 3 minuty smaż, mieszając.
Dodaj oba sosy sojowe i cukier. Wmieszaj łodygi brokułów. Smaż 2 minuty, zrób miejsce pośrodku i wlej jajka. Smaż kilka minut, szpatułką odrywając jajka od patelni.
Dodaj makaron i wymieszaj szpatułką, żeby pokrył się sosem, jednak staraj się go nie porwać.
Dodaj liście brokułów i gotuj, aż zmiękną, lecz kolor pozostanie żywy.
Zdejmij z ognia, dopraw pieprzem i podaj z sosem rybnym oraz marynowanymi chili.

powrót

Podobne przepisy

Stek teriyaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Przepiórki w czerwonych winogronach
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.