James  Martin

Paczuszki z szynki parmeńskiej


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Paczuszki z szynki parmeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków szynki parmeńskiej

3 plastry marmolady z pigwy membrillo

suszony tymianek

2 łyżki oliwy z oliwek

6 kromek bułki

sól

6 plasterków sera Lyburn Gold (lub innego

który dobrze się topi)

 

 

Przygotowanie:


Marmoladę kroimy w grubą kostkę, doprawimy suszonym tymiankiem i zawijamy w szynkę (najlepiej robić to na papierze do pieczenia, bo nie przyklei się do szynki). Na rozgrzaną patelnię wlewamy trochę oliwy i smażymy paczuszki z obu stron (15 sekund z każdej strony). Kromki bułki smarujemy oliwą, solimy i podpiekamy na złoto. Układamy je na blasze. Na grzankach kładziemy szynkę z marmoladą, a na niej ser. Zapiekamy 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Rolada z dziczyzny z sosem z derenia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Wieprzowina z pól ryżowych
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Żeberka w sosie barbecue
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.