Paczuszki z jagnięciną

Paczuszki z jagnięciną
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

  • 500 g jagnięciny pokrojonej w kostkę
  • 1 drobno posiekana cebula
  • sól i pieprz
  • olej słonecznikowy lub oliwa
  • jedno opakowanie ciasta filo (najlepsze jest wyrabiane ręcznie)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jagnięcinę dusić na najmniejszym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Nie trzeba dodawać oleju. Gotowe mięso zemleć w malakserze. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku. Arkusz ciasta położyć na desce i pokroić na paski szerokości ok. 8 cm. Skropić je niewielką ilością oleju. Na każdy pasek nałożyć ½ łyżki masy mięsnej. Zwinąć tak, żeby powstały trójkątne paczuszki. Ułożyć na blasze do pieczenia. Posmarować olejem. Piec w rozgrzanym piekarniku od 20 do 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA