Paczuszki z jagnięciną

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Paczuszki z jagnięciną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g jagnięciny pokrojonej w kostkę

1 drobno posiekana cebula

sól i pieprz

olej słonecznikowy lub oliwa

jedno opakowanie ciasta filo (najlepsze jest wyrabiane ręcznie)

 

 

Przygotowanie:


Jagnięcinę dusić na najmniejszym ogniu przez 2 godziny do miękkości. Nie trzeba dodawać oleju. Gotowe mięso zemleć w malakserze. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku. Arkusz ciasta położyć na desce i pokroić na paski szerokości ok. 8 cm. Skropić je niewielką ilością oleju. Na każdy pasek nałożyć ½ łyżki masy mięsnej. Zwinąć tak, żeby powstały trójkątne paczuszki. Ułożyć na blasze do pieczenia. Posmarować olejem. Piec w rozgrzanym piekarniku od 20 do 30 minut.

powrót

Podobne przepisy

Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Filet z kurczaka z figami, orzechami w kąpieli balsamicznej z miodem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak po zanzibarsku
Paul Merret
Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Pulpeciki z kurczaka w sosie koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Indyk w ziołach
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.