James  Martin

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z halibuta (po ok. 200g)

1 duża cytryna pokrojona na ćwiartki

40g masła

4 łyżki kaparów

4 łyżki anyżówki (lub białego wina)

oliwa z oliwek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia (można użyć folii aluminiowej) kładziemy halibuta, a na nim ćwiartkę cytryny, kawałek masła (10g) i po kilka kaparów. Polewamy anyżówką, skrapiamy oliwą, solimy i doprawiamy pieprzem. Starannie zawijamy papier u góry i po bokach (robimy coś w rodzaju sakiewki). Pieczemy w nagrzanym do 190° C piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Dorsz w ziołowym jogurcie na duszonych warzywach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Tajskie placuszki rybne delii
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Okoń morski w warzywach
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.