James  Martin

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z halibuta (po ok. 200g)

1 duża cytryna pokrojona na ćwiartki

40g masła

4 łyżki kaparów

4 łyżki anyżówki (lub białego wina)

oliwa z oliwek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia (można użyć folii aluminiowej) kładziemy halibuta, a na nim ćwiartkę cytryny, kawałek masła (10g) i po kilka kaparów. Polewamy anyżówką, skrapiamy oliwą, solimy i doprawiamy pieprzem. Starannie zawijamy papier u góry i po bokach (robimy coś w rodzaju sakiewki). Pieczemy w nagrzanym do 190° C piekarniku przez 10 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.