James  Martin

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Paczuszki z halibuta z cytryną i kaparami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z halibuta (po ok. 200g)

1 duża cytryna pokrojona na ćwiartki

40g masła

4 łyżki kaparów

4 łyżki anyżówki (lub białego wina)

oliwa z oliwek

sól

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia (można użyć folii aluminiowej) kładziemy halibuta, a na nim ćwiartkę cytryny, kawałek masła (10g) i po kilka kaparów. Polewamy anyżówką, skrapiamy oliwą, solimy i doprawiamy pieprzem. Starannie zawijamy papier u góry i po bokach (robimy coś w rodzaju sakiewki). Pieczemy w nagrzanym do 190° C piekarniku przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Barramundi z wietnamską sałatką
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Paczuszki rybne
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.