Paczuszki rybne

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Paczuszki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g młodych ziemniaków

pokrojonych w cienkie talarki

10 łodyg dymki

posiekanych

1 mała garść natki

1 mała garść świeżej kolendry

3 ząbki czosnku

pokrojone w plastry

4 filety z białej ryby

około 150 g każdy

4 łyżki soku z cytryny

3 łyżki oliwy extra vergine

100 g wypestkowanych czarnych oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wytnij 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia (lub folii aluminiowej) o boku 30 cm i ułóż je na blacie. Na każdym arkuszu umieść ziemniaki. Dopraw solą, pieprzem, dymką, kolendrą, natką i czosnkiem. Na wierzchu ułóż filety. Zagnij boki papieru lub folii do góry, by powstał kształt sakiewki. Do każdej wlej po jednej łyżce soku z cytryny, skrop oliwą i dodaj oliwki. Dokładnie zapieczętuj paczuszki, umieść je w piekarniki i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą sałatą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.