Bill Granger

Paczuszki rybne


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Paczuszki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety po 150g z ryby morskiej o białym

zwartym mięsie

4 łyżki mleczka kokosowego

2 łyżeczki soku z limonki

2 łyżeczki sosu rybnego

1 łyżeczka brązowego cukru

1 łodyżka trawy cytrynowej

2 listki limonki kaffir (można je zastąpić skórką z limonki czy z cytryny)

mała garść świeżej kolendry

mała garść listków tajskiej bazylii (lub zwykłej bazylii)

 

 

Przygotowanie:


Odciąć 4 paski folii aluminiowej, długości 30 cm.
Łodyżkę trawy cytrynowej obrać z zewnętrznej warstwy i zmiażdżyć płaską powierzchnią noża, a następnie posiekać. Listki limonki kaffir porozrywać i wraz z trawą cytrynową oraz kilkoma listkami bazylii i kolendry ułożyć na środku każdego paska folii.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.