Owocowe szaszłyki

Przepis z programu Gotowanie dla dzieci z Luisem
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Owocowe szaszłyki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

banan

jabłko

pomarańcza

melon

winogrona

ananas

arbuz

kiwi

patyczki do szaszłyków.

 

 

Przygotowanie:


Moi kuzyni mieszkają w tropikach, więc postanowiłem zrobić dla nich tropikalny piknik z szaszłykami z owoców. Jeśli jesteś przeziębiony, to wspaniały przepis do wykorzystania. Potrzebujesz dużo świeżych owoców, takich jak: pomarańcze, kiwi, zielone jabłka, melon, winogrona, ananasy, arbuz oraz drewniane patyczki do szaszłyków. Do mojego deseru dodaje także papaję i orzechy makadamia.
Zanim zaczniesz gotować zawsze umyj ręce.
Poproś kogoś dorosłego, żeby pokroił owoce w kostkę. Wyciśnij sok z limonki na pokrojonego banana i jabłko, aby nie ściemniały. To także sprawi, że będą smaczniejsze. Nabij plasterek banana na koniec patyka, następnie nabijaj kawałki owoców w dowolnej kolejności. Zrób tyle szaszłyków, ile dasz radę jeść. Każdy szaszłyk zakończ kawałkiem banana, który będzie trzymał całość.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z ciasta francuskiego z kurkami i szynką
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czipsy z warzyw
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.