Owocowe „jedz i pij”

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Owocowe „jedz i pij”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

duży banan

2 brzoskwinie

papaja

2 kiwi

100g truskawek

sok i starta skórka z jednej cytryny

30-50g cukru

butelka wina Moscato d'Asti (klasyczne słodkie wino, lekko musujące)

kilka kostek lodu



Przygotowanie:

Owoce obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę, a banana w talarki; wkładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Przekładamy do przeźroczystego pucharu, wlewamy schłodzone wino Moscato d'Asti, dodajemy startą skórkę cytrynową, mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy truskawki (jeśli są duże, to przekrojone na połówki) i kostki lodu. Łyżką wazową nalewamy do kieliszków wino i owoce w równych porcjach dla każdego gościa.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zimny mus kawa z mlekiem w filiżance
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.