Owocowe „jedz i pij”

Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Owocowe „jedz i pij”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

duży banan

2 brzoskwinie

papaja

2 kiwi

100g truskawek

sok i starta skórka z jednej cytryny

30-50g cukru

butelka wina Moscato d'Asti (klasyczne słodkie wino, lekko musujące)

kilka kostek lodu



Przygotowanie:

Owoce obieramy ze skóry i kroimy w dużą kostkę, a banana w talarki; wkładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Przekładamy do przeźroczystego pucharu, wlewamy schłodzone wino Moscato d'Asti, dodajemy startą skórkę cytrynową, mieszamy delikatnie i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy truskawki (jeśli są duże, to przekrojone na połówki) i kostki lodu. Łyżką wazową nalewamy do kieliszków wino i owoce w równych porcjach dla każdego gościa.



Źródło: KUCHNIA WŁOSKA

powrót

Podobne przepisy

Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki z marcepanem pod kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.