Owoce flambirowane nalewką malinową, podane z kremem angielskim

Owoce flambirowane z kremem angielskim
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • mix owoców leśnych
  • brzoskwinia
  • masło
  • nalewka malinowa
  • krem angielski:
  • 250 ml tłustego mleka 3,2%
  • 1/2 laski wanilii
  • 3 - 4 żółtka (w temp. pokojowej, ogrzane)
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj mleko z wanilią. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy wlewaj powoli mleko i dokładnie mieszaj. Masę ubji na parze, aż zgęstnieje.
Na maśle podsmaż kawałki borzoskwinii i owoce leśne. Do owoców wlej nalewkę i podpal.
Owoce polej kremem angielskim.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA