Owędzany comber z królika na sałatce z gruszek

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
trudność: łatwe

Owędzany comber z królika na sałatce z gruszek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

królik cały 3 tusze

gruszki 1,5 kg

natka pietruszki 3 pęczki

olej lniany 300 ml

cytryna 3 sztuki

miód 300 ml

sól

pieprz

cukier

owoce jałowca

 

 

Przygotowanie:


Królika rozbierz na elementy. Comberki oczyść i zamarynuj w jałowcu soli i cukrze na min. ½ godziny. Trociny gruszkowo-wiśniowe rozgrzej, na ruszcie nad trocinami ułóż comber z królika i wędź pod przykryciem przez ok ½ godziny. Gruszki pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Z miodu, oleju lnianego i natki pietruszki przygotuj sos i wymieszaj go z gruszką. Na sałatce ułóż plastry królika.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.