Delia  Smith

Ostro-kwaśna sałatka z krewetkami


Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ostro-kwaśna sałatka z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 dużych

obranych i oczyszczonych krewetek

pół żółtej papryki

pół czerwonej papryki

pół czerwonej cebuli

pół cytryny

łyżka kaparów

 

Warzywa i cebulę kroimy na cienkie paski i razem z krewetkami układamy w misce. Posypujemy kaparami.

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie mieszamy wszystkie składniki marynaty, polewamy nią sałatkę, przykrywamy ją folią i odstawiamy do lodówki na 48 godzin. Przybieramy gałązkami świeżej kolendry oraz plasterkami limonki i podajemy z domowym chlebem i z masłem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.