Agnieszka Kręglicka

Oscypek z ziemniakami


Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Oscypek z ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka plastrów ziemniaków ugotowanych w mundurkach

2 małe oscypki lub gołka

2 łyżki mielonego boczku wędzonego

1 łyżka oliwy

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć boczek i w wytapiającym się tłuszczu
obsmażyć ziemniaki. Ser usmażyć lub zgrillować. Na gorących ziemniakach
układać gorący ser.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.