Agnieszka Kręglicka

Oscypek z burakami


Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Oscypek z burakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 upieczony lub ugotowany burak pokrojony w plastry

2 małe oscypki lub 1 gołka

łyżka borówek ze słoika

oliwa extra vergine

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć plastry buraka. Kiedy będą gorące dodać łyżkę
borówek, sól, pieprz i zamieszać. Ser usmażyć lub zgrillować . Na gorących,
słodko-kwaśnych burakach układać gorący ser.

powrót

Podobne przepisy

Krem z zielonego groszku i szpinaku
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.