Agnieszka Kręglicka

Oscypek z burakami


Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Oscypek z burakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 upieczony lub ugotowany burak pokrojony w plastry

2 małe oscypki lub 1 gołka

łyżka borówek ze słoika

oliwa extra vergine

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie obsmażyć plastry buraka. Kiedy będą gorące dodać łyżkę
borówek, sól, pieprz i zamieszać. Ser usmażyć lub zgrillować . Na gorących,
słodko-kwaśnych burakach układać gorący ser.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.