Orzechowe trufle z kawą

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Orzechowe trufle z kawą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

250 g wyłuskanych orzechów włoskich

300 g cukru pudru

filiżanka bardzo mocnej kawy espresso

cukier

50 g masła

kilka fiołków w cukrze do dekoracji

lub inne jadalne kwiaty



Przygotowanie

Orzechy włoskie siekamy na drobny proszek; przekładamy do miseczki; dodajemy cukier puder, masło

i dokładnie mieszamy. Mieszając, dodajemy wąskim strumieniem kawę. Ucieramy masę tak długo, aż będzie gładka i gęsta. Nadajemy formę kuleczek o wielkości orzecha i obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na paterze i dekorujemy fiołkami w cukrze.

powrót

Podobne przepisy

Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Gruszki Piękna Helena
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ananasy z cukrem trzcinowym, sokiem i liśćmi z limonki o aromacie trawy cytrynowej
Przepis z programu Spalony? (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Waniliowy budyń jaglany z malinami i jeżynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.