Kylie Kwong

Opiekane przegrzebki z miętą


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Opiekane przegrzebki z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 żywych przegrzebków

½ łyżki soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki porwanych na kawałki liści mięty

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Umyć przegrzebki, zostawić je w muszlach. Ułożyć przegrzebki w naczyniu do zapiekania, posypać solą i skropić połową oliwy. Piec przegrzebki przez 4 minuty, uważając, by nie trzymać ich za długo w piekarniku. Skropić octem i pozostałą oliwą. Posypać listkami mięty i pieprzem i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.