Kylie Kwong

Opiekane przegrzebki z miętą


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Opiekane przegrzebki z miętą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 żywych przegrzebków

½ łyżki soli morskiej

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki porwanych na kawałki liści mięty

szczypta białego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Umyć przegrzebki, zostawić je w muszlach. Ułożyć przegrzebki w naczyniu do zapiekania, posypać solą i skropić połową oliwy. Piec przegrzebki przez 4 minuty, uważając, by nie trzymać ich za długo w piekarniku. Skropić octem i pozostałą oliwą. Posypać listkami mięty i pieprzem i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki stir-fry ze smażonym jajkiem i octem smakowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Briki krabowe, sałatka z kuskusem i salsa
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.