Janella  Purcell

Opiekane kanapki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Opiekane kanapki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

paczka ekologicznych bezglutenowych lub orkiszowych bułeczek

łyżeczka majonezu sojowego

pół łyżeczki pasty miso

ćwierć awokado

1-2 kawałki marynowanego tofu

pół filiżanki czerwonej kapusty

2 łyżki mieszanych świeżych ziół

posiekana szalotka

mała garść dowolnych kiełków



Przygotowanie

Bułki smarujemy pastą miso, a następnie dokładamy pozostałe składniki. Wkładamy całość do opiekacza do kanapek.

powrót

Podobne przepisy

Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.