Omułki w pikantnym bulionie

Omułki w pikantnym bulionie
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 2 kg omułków
  • czyszczonych
  • zamkniętych
  • 1 czerwona chili
  • pokrojona na cienkie plasterki
  • 2 ząbki czosnku
  • zgniecione na miazgę płazem noża
  • 2 dymki
  • pokrojone na cienkie plasterki
  • 2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej do miski trochę mleczka kokosowego, dodaj pastę curry i starannie wymieszaj trzepaczką. Dodaj pozostałe mleczko kokosowe oraz bulion i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej na dużym ogniu duży rondel przykryty pokrywką, w którym zmieściłoby się dwa razy więcej omułków

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA