Marieta  Marecka

Omlety ziołowe z warzywami


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Omlety ziołowe z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jaja

1 łyżka posiekanej bazylii

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka świeżego tymianku

sól

pieprz

150 g ricotty

3 liście sałaty lodowej

kiełki słonecznika

pomidorki koktajlowe

½ czerwonej papryki

2 łyżki jalapeno

masło klarowane do smażenia

krótkie patyczki do szaszłyków

 

Przygotowanie:

Paprykę kroimy w cienkie paski, jalapenio drobno szatkujemy. Sałatę kroimy w cienkie paski.
Jaja rozbijamy do dużej miski, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy poszatkowane zioła. Mieszamy dokładnie i rozgrzewamy 1 czubatą łyżeczkę klarowanego masła na patelni.
Wylewamy ¼ porcji masy jajecznej (w zależności od wielkości patelni), rozprowadzamy po patelni i smażymy ok. 2 minut, następnie przewracamy omlet na druga stronę na 1 minutę i ściągamy z patelni. Smażymy pozostałe omlety. Smarujemy je serkiem, obsypujemy sałatą, papryką, jalapenio, kiełkami słonecznika i zwijamy. Kroimy na mniejsze kawałki, nabijamy na patyczki i dekorujemy pomidorkiem koktajlowym.

powrót

Podobne przepisy

Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Groszek po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Puree z fasoli lub z bobu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.