Janella  Purcell

Omlet z krewetkami, kozim serem i zieleniną


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2
trudność: łatwe

Omlet z krewetkami, kozim serem i zieleniną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka oliwy

2 filiżanki młodego szpinaku albo jarmużu

łyżeczka soli morskiej

2 duże ekologiczne jajka

2 łyżeczki mirin

szczypta białego pieprzu

2 łyżki oliwy

łyżka posiekanej dymki

2 łyżki posiekanych korzeni kolendry

posiekany ząbek czosnku

4 ugotowane

obrane

pokrojone krewetki

2 łyżki liści kolendry

2 kromki chleba górskiego

2 łyżki koziego sera

1/3 filiżanki tamari wymieszane z dwiema łyżkami miodu

 

 

Przygotowanie:


Przez 30 sekund smażyć szpinak z czosnkiem na oliwie. Dodać sól. Jajka przyprawić mirin, solą i pieprzem. Przez kilka sekund smażyć dymkę, kolendrę i czosnek. Dodać połowę mieszanki jajecznej. Rozprowadzić masę na patelni. Ułożyć połowę krewetek. Posypać kolendrą. Złożyć omlet na pół. Zdjąć z patelni. Przygotować drugi omlet. Chleb posmarować serem. Na wierzchu ułożyć omlet. Skropić tamari i zwinąć. Pokroić pod kątem.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.