Omlet z długodojrzewającą szynką dylewską i dżemem marchewkowym

Omlet z szynką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jajka roztrzep, dodaj listki tymianku, kurkumę, paprykę i serek mascarpone. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na maśle z dodatkiem oleju usmaż omlet. Na koniec dodaj plastry szynki i kawałki szparagów. Włóż omlet do mocno rozgrzanego piekarnika z opcją grilla na 2 minuty. Następnie zawiń omlet w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 30 stopni tak, żeby nie stracił temperatury.
Przygotuj dżem. Marchew zetrzyj na grubych oczkach tarki. Na patelni upraż ziarna kolendry i pieprzu. Następnie dodaj startą marchewkę i miód. Gdy marchew zmięknie, dodaj kawałki pomarańczy, porzeczki oraz sok z pomarańczy i rokitnika. Owoce i warzywa duś do miękkości. Omlet podawaj z dżemem marchewkowym. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA