Brygida Kosel

Omlet tradycyjny (francuski)


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2121

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jajka

sól

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Oddzielić białko od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wlać ciasto. Smażyć na wolnym ogniu. Poczekać aż lekko stężeje z góry, odwrócić.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.