Laura Calder

Omlet po francusku


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Omlet po francusku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżeczki masła

2 jajka

1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół (do wyboru: bazylia

koper

tymianek

pietruszka

trybula)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Roztop masło na patelni do naleśników i omletów. Delikatnie roztrzep jajka i wylej je na gorącą patelnie. Kiedy spód się zetnie, delikatnie podważ brzegi i pozwól, żeby masa z wierzchu wpłynęła pod spód. Rób tak, aż wierzch także będzie ścięty, ale galaretowaty. Posyp świeżymi ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posmaruj masłem, jeśli chcesz.

powrót

Podobne przepisy

Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl owocowo- lazurowy
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.