Brygida Kosel

Omlet biszkoptowy


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 8089

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 jajka

3 łyżki mąki (1 jajko = 1 łyżka mąki)

olej do smażenia

sól

 

Przygotowanie:

Ubić białka na sztywno, następnie cały czas ubijając dodawać stopniowo żółtka. Nie przestając mieszać dodawać powoli mąkę. Wylać na gorący olej. Smażyć na złoto na średnim ogniu aż masa się zetnie.

powrót

Podobne przepisy

Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w sosie winnym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.