Okra z suszonymi krewetkami i chili

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i lagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Okra z suszonymi krewetkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów młodej okry

suszone krewetki

1 papryczka chili

czosnek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Umyć okrę, odkroić czubki i końce. Namoczyć i odsączyć suszone krewetki. Utłuc w moździerzu z papryczką chili, czosnkiem i cebulą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć pięć minut. Wrzucić okrę i zwiększyć ogień. Dodać cukier i sól. Dodać świeże, wyżyłowane i obrane krewetki. Dolać odrobinę wody i sos sojowy .

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
(odc.01) sałatka z owoców morza
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.