Okra z suszonymi krewetkami i chili

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i lagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Okra z suszonymi krewetkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów młodej okry

suszone krewetki

1 papryczka chili

czosnek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Umyć okrę, odkroić czubki i końce. Namoczyć i odsączyć suszone krewetki. Utłuc w moździerzu z papryczką chili, czosnkiem i cebulą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć pięć minut. Wrzucić okrę i zwiększyć ogień. Dodać cukier i sól. Dodać świeże, wyżyłowane i obrane krewetki. Dolać odrobinę wody i sos sojowy .

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Spaghetti marinara
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.