Okra z suszonymi krewetkami i chili

Przepis z programu Nancy Lam Ostre i lagodne (odc. 12)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Okra z suszonymi krewetkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 gramów młodej okry

suszone krewetki

1 papryczka chili

czosnek

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka cukru

szczypta soli

łyżka sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


Umyć okrę, odkroić czubki i końce. Namoczyć i odsączyć suszone krewetki. Utłuc w moździerzu z papryczką chili, czosnkiem i cebulą. Wrzucić na rozgrzany olej i smażyć pięć minut. Wrzucić okrę i zwiększyć ogień. Dodać cukier i sól. Dodać świeże, wyżyłowane i obrane krewetki. Dolać odrobinę wody i sos sojowy .

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.