Okra z nerkowcami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Okra z nerkowcami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

2 filiżanki pokrojonej okry

1 pokrojony pomidor

2 posiekane dymki

sok i skórka z jednej cytryny (albo tymianek cytrynowy)

1 łyżeczka suszonego albo 1 łyżka świeżego tymianku

1 łyżka pasty miso rozpuszczonej w ¼ filiżanki wody

1 filiżanka prażonych nerkowców

Przygotowanie:

Okrę smażyć przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie. Dodać pozostałe składniki (poza nerkowcami). Smażyć wszystko przez 5 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Tuż przed podaniem dodać nerkowce.

powrót

Podobne przepisy

Szarmula
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kuleczki z polenty z marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Nachos z fasolą i guacamole
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.