Okra z nerkowcami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Okra z nerkowcami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

2 filiżanki pokrojonej okry

1 pokrojony pomidor

2 posiekane dymki

sok i skórka z jednej cytryny (albo tymianek cytrynowy)

1 łyżeczka suszonego albo 1 łyżka świeżego tymianku

1 łyżka pasty miso rozpuszczonej w ¼ filiżanki wody

1 filiżanka prażonych nerkowców

Przygotowanie:

Okrę smażyć przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie. Dodać pozostałe składniki (poza nerkowcami). Smażyć wszystko przez 5 minut na średnim ogniu. Przyprawić do smaku. Tuż przed podaniem dodać nerkowce.

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Syrop z kaliny
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.