Tomasz Jakubiak

Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Okoń w chrupiącym cieście z ogórkową salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 – 12 filetów z okonków

mąka kukurydziana

100 ml piwa

jedno jajo

sól/pieprz

Salsa:

1 ogórek zielony

małe chili

ząbek czosnku

odrobina świeżej kolendry

sok z limonki

mały kawałeczek kopru włoskiego

Przygotowanie:

Filety z okonków posól, popieprz i odstaw do lodówki. Ogórka posiekaj w kostkę, dodaj chili, kolendrę, sok i koper włoski. Mąkę połącz z piwem i jajkiem, aby powstałe gęste ciasto. Okonki zatapiaj w cieście i smaż na głębokim tłuszczu, podawaj z salsą.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.