Gosia  Molska

Okoń morski w warzywach


Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia turecka

odsłon: 6929

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filet z dużego okonia morskiego (lub innej świeżej morskiej ryby)

kilka różnokolorowych papryk

czerwona cebula

3 ząbki czosnku

6 soczystych pomidorów

skórka cytrynowa

3 liście laurowe

kmin

suszone płatki chilli

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Dodać posiekane cebule i czosnek, liście laurowe, ziarna kminu. Dusić ok. 15 minut. Rybę oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na patelni obok warzyw (skórą do dołu). Dusić pod przykryciem kolejne 15 minut. Podawać z sałatką ze świeżej rukoli.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.