Okoń morski w papilotach

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Okoń morski w papilotach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duży okoń morski (ok. 500 g)

oczyszczony i wypatroszony

6 ząbków pieczonego czosnku

3 łyżeczki oliwy z oliwek

4 łyżki białego wina

10 gałązek świeżego rozmarynu

chilli w płatkach

pieprz i sól

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczonego okonia przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej. W brzuchu ryby umieścić gałązki rozmarynu i 3 ząbki pieczonego czosnku. Okonia posypać płatkami chili i skropić oliwą z oliwek. Dodać pozostałe ząbki czosnku. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Dolać białe wino oraz doprawić solą i pieprzem. Brzegi papieru zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.