Laura Calder

Ogon tuńczyka w ziarnach maku


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ogon tuńczyka w ziarnach maku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżeczka świeżo zmielonego

czarnego pieprzu

1 łyżka ziaren maku

350 g ogona tuńczyka

przekrojonego wzdłuż

sól

1 białko jajka

lekko roztrzepane

1 łyżka oleju z pestek winogron lub rzepakowego

 

Przygotowanie:

Na talerzu wymieszaj pieprz z makiem. Tuńczyka dopraw solą, zanurz w białku jajka i obtocz w pieprzu i maku, aż będzie czarny. W rondlu podgrzej olej. Smaż tuńczyka 30 sekund z każdej z strony. Środek powinien być surowy, a brzegi zarumienione. Pokrój przed podaniem. Takie danie pasuje do zieleniny bądź sałatki.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.