Gary  Rhodes

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Oefus á la neige na pieczonym rabarbarze z brioszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 białka

175 g miałkiego cukru

300 ml mleka

300 ml wody

6-9 łodyg rabarbaru

2 łyżki stołowe wody

3 łyżki stołowe miałkiego cukru

4 kromki brioszki

kawałek masła

nieco cukru pudru

krem anglaise do podania (dowolnie)

 

 

Przygotowanie:


Ubij pianę z 3 białek. Wsyp ⅔ miałkiego cukru. Ubijaj, aż otrzymasz dość sztywną pianę. Wsyp resztę cukru i ubij na dość sztywną pianę. Ta porcja wystarczy na 12-16 pianek. Mleko i wodę doprowadź niemal do wrzenia. Pianki kształtuj dwoma łyżkami. Gotuj po 6 sztuk. Przewróć po 5-6 minutach.
Gotuj przez 5-6 min. Ułóż na pergaminie, oprósz cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.