Jacques Pépin

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.24)lody waniliowe z polewą czekoladową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr dobrych lodów waniliowych

około ½ szklanki Nutelli

8 małych ciasteczek (połamane na kawałki)

2 łyżki pistacji

 

 

Przygotowanie:


Lody przestawić z zamrażarki do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem wstawić Nutellę do mikrofalówki i podgrzewać około 1 ½ minuty, aż stanie się płynna. Nałożyć po ćwierć szklanki lodów do miseczek. Posypać połamanymi ciasteczkami, wlać po 2 łyżki Nutelli. Przykryć taką samą porcją lodów i posypać pistacjami. Podawać.

powrót

Podobne przepisy

Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.