Jacques Pépin

(odc.23)szparagi z szalotkami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.23)szparagi z szalotkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450 g szparagów

po usunięciu twardych końcówek i obraniu włóknistej części łodygi

1 łyżka oliwy dobrej jakości

4-5 szalotki

pokrojonych na plasterki (¾ szklanki)

1 szklanka masła

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Łodygi szparagów pokroić ukośnie na 5 cm kawałki. Oliwę rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić szparagi i szalotki. Smażyć 7-8 minut, aż szparagi będą miękkie. Domieszać masło, sól i pieprz. Połączyć składniki i natychmiast podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.