Jacques Pépin

(odc.21)zapiekane pomidory


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.21)zapiekane pomidory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g dojrzałych pomidorów

3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)

⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku

2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku

1 łyżka oliwy dobrej jakości

2 łyżki masła

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:

kładniki
900 g dojrzałych pomidorów
3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
1 łyżka oliwy dobrej jakości
2 łyżki masła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

powrót

Podobne przepisy

Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.