Jacques Pépin

(odc.20)sałatka letnia


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.20)sałatka letnia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ⅓ szklanki obranego i pokrojonego w kostkę ogórka

1 ⅓ szklanki pokrojonego w kostkę pomidora

⅓ szklanki posiekanej dymki

¾ szklanki pokrojonej w kostkę łagodnej cebuli

½ szklanki zielonych oliwek z ostrej zalewy (duże przekroić na pół)

3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

1 łyżka czerwonego octu winnego

¾ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka świeżych listków estragonu

4 duże liście sałaty masłowej

umytych i osuszonych

 

 

Przygotowanie:


Połączyć wszystkie składniki oprócz liści sałaty. Ułożyć po liście na cztery talerze, a na nich porcję mieszaniny warzyw. Natychmiast podawać.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.