Jacques Pépin

(odc.19)antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.19)antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g chudego antrykotu wołowego

1 łyżka oleju rzepakowego

8 suszonych grzybków shiitake

bez nóżek

kapelusze przepołowić

12 małych młodych ziemniaków (w sumie około 450 g)

obranych lub w mundurkach

1 ½ szklanki posiekanej cebuli

3 obrane ząbki czosnku

2 listki laurowe

2 gałązki świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

1 ½ łyżeczki soli

½ świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 szklanka wytrawnego białego wina

½ szklanki wody

1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Z mięsa usunąć tłuszcz i błony. Do szybkowaru wlać oliwę i włożyć wołowinę. Od czasu do czasu obracając, zrumienić z wszystkich stron na ostrym ogniu przez 8 minut. Zesta

powrót

Podobne przepisy

Polędwica po budapeszteńsku
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Węgry (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety z kaparami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.