Antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami

Antrykot duszony z pieczarkami i ziemniakami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 900 g chudego antrykotu wołowego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 8 suszonych grzybków shiitake
  • bez nóżek
  • kapelusze przepołowić
  • 12 małych młodych ziemniaków (w sumie około 450 g)
  • obranych lub w mundurkach
  • 1 ½ szklanki posiekanej cebuli
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 2 gałązki świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 szklanka wytrawnego białego wina
  • ½ szklanki wody
  • 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z mięsa usunąć tłuszcz i błony. Do szybkowaru wlać oliwę i włożyć wołowinę. Od czasu do czasu obracając, zrumienić z wszystkich stron na ostrym ogniu przez 8 minut. Zesta

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA