Curtis Stone

(odc.15) salami misti z serem kozim


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

(odc.15) salami misti z serem kozim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ciabatta

pokrojona na kromki

oliwa z oliwek extra-virgin do polania

300g koziego sera bez skórki

12-16 plasterków różnego rodzaju salami i wędlin dojrzewających

wędzona kacza pierś

150g hiszpańskich oliwek w zalewie z oliwy

75g owoców kapara

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Skrop kromki ciabatty oliwą z oliwek. Połóż na rozgrzanej patelni grillowej i przypiecz z obydwu stron. Kozi ser połóż w brytfannie i włóż do piekarnika na 5 minut, aby się dobrze podgrzał. Salami podawaj z miękkim kozim serem, ugrillowaną ciabattą, oliwkami i owocami kapara.

powrót

Podobne przepisy

(odc.10)pieczeń cielęca
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaczka duszona w occie balsamicznym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wołowina z woka z liśćmi la lot
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.